Mane

Чому старі автомобілі можуть стати дорогим вантажем після ДТП

Чому старі автомобілі можуть стати дорогим вантажем після ДТП
Shelby
29-09-2023

Стара машина може розорити свого власника після ДТП сильніше, ніж сучасна. Особливо якщо ми говоримо про власників автомобілів у Києві. Мало хто знає, що викуп авто може бути вигіднішим рішенням при ДТП. Дійсно, при аварії старий залізний кінь подарує безліч неприємних сюрпризів. Та й у ремонті обійдеться дорожче, ніж новий автомобіль.

На жаль, аварії трапляються з кожним автолюбителем, особливо у мегаполісі, такому як Київ. Або ви в'їхали в чийсь бампер, або вдарили вас. Опустимо формальність при оформленні аварії та розглянемо актуальну сторону питання, тобто як відновлювати машину або ухвалити рішення про автовикуп.

Питання ремонтних робіт: старі проти нових автомобілів

Здається, новий автомобіль відремонтувати дорожче. Адже це доведеться робити у дилера, який використовує фірмові запчастини, та й послуги з кузовного ремонту тут набагато вищі, ніж у неофіційних автосервісів. Насправді все не так просто.

Вживаний автомобіль у ремонті може виявитися значно витратнішим, особливо при врахуванні ринкової ситуації в Києві. Справа в тому, що навіть якщо він жодного разу за своє життя не потрапляв в аварію, фактор втоми металу ніхто не скасовував. Додамо сюди можливу корозію прихованих порожнин та зварних швів. Зрештою, виходить, що навіть за незначної ДТП збитки будуть значно серйознішими. Свіжий автомобіль витримає удар, а у старого сильно поведе кузов.

В результаті, може заклинити двері, багажник, або ще гірше – порушиться геометрія. Такий ремонт вимагатиме серйозних фінансових витрат. А якщо в справу ще втрутиться іржа, доведеться додатково чистити від неї кузов, рихтувати та виправляти його. Може знадобитися і заміна дверей, яку зім'яло через деформацію кузова.

Неочевидні проблеми старих автомобілів після аварії

На багатьох уживаних автомобілях часто можна зустріти і так звану розпірку передніх стійок. Це рішення прийшло зі спорту, де воно використовується для покращення керованості. Модна залозка справді робить кузов жорсткішим, та й керувати автомобілем з нею виходить точніше. Але при ударі, скажімо, у ліве колесо праву стійку просто рве. Тобто ціна ремонту множиться на два. У нових машинах такі рішення дуже рідкісні, тому що їх потрібно сертифікувати. Отже, при ударі власник заплатить лише за відновлення лівого борту.

А ще ослабленість силових елементів призводить до того, що ушкоджуються радіатори охолодження та кондиціонера, знищується інтеркулер. Силова конструкція нових машин зводить цей ризик до мінімуму.

При аварії в автомобілях страждають і ті вузли, які взагалі не повинні страждати. Наприклад, у автомобіля, що був у використанні, може не витримати система вихлопу. Сильфон лопне, відвалиться уражене іржею кріплення. Тобто труба опиниться на асфальті. Нове авто такого в принципі не матиме, бо кріплення в порядку.

Чому автовикуп може бути вигідним рішенням?

Можливо, у деяких випадках при ДТП може бути вигідніше звернутися до компаній, що пропонують викуп авто після ДТП. Це дозволяє уникнути не лише високих витрат на ремонт, а й спрощує процес продажу пошкодженого автомобіля. Автовикуп здійснюється спеціалізованими компаніями, які пропонують розумну ціну за автомобіль у його поточному стані. Це особливо актуально для старих машин, які можуть спричинити великі витрати на відновлення після ДТП.

Переваги послуги авто викупу після ДТП

Сучасні компанії авто викупу пропонують зручний та швидкий спосіб вирішення проблеми після ДТП. Власнику не доведеться чекати довго і займатися оформленням продажу пошкодженого автомобіля, оскільки компанія забере його одразу після оцінки. Це дозволяє уникнути проблем із продажем пошкодженого автомобіля та заощадити час та кошти на ремонт.

Таким чином, при ДТП у Києві старий автомобіль може виявитися більш витратним для власника, особливо з огляду на фактори втоми металу, іржі та ослаблення силових елементів. У таких випадках викуп авто може бути вигіднішим рішенням, що дозволяє уникнути високих витрат на ремонт і спростити процес продажу пошкодженого автомобіля.

Нагадаємо: Чому не варто залишати машину без використання на тривалий період