Mane

Що робити з автомобілем після ДТП

Що робити з автомобілем після ДТП
Shelby
08-11-2023

Ваш автомобіль потрапив у ДТП і зараз не може бути використаний для пересування? Можливо, ремонт обійдеться у велику суму, яку ви не хочете вкладати в нього або відновити його вже не доцільно. У такій ситуації у вас є два варіанти: залишити автомобіль десь на стоянці або в гаражі, або продати його, щоб хоча б частково повернути кошти, вкладені в його покупку викуп авто після дтп без зайвого клопоту та проблем.

Якщо ви вибираєте другий варіант, то вам знадобиться інформація з цієї статті. Ми розглянемо різні варіанти продажу автомобіля, що вже не на ходу і не може бути відремонтовано. Ви дізнаєтесь про переваги та недоліки кожного варіанта, а також про те, скільки грошей ви зможете отримати.

Хороший варіант - викуп аварійних автомобілів

Не варто вважати, що ваш автомобіль після ДТП перетворився на марний шматок металу, якого важко позбутися або продати. Висококваліфіковані спеціалісти компанії з автовикупу готові оперативно виїхати на місце для огляду вашого транспортного засобу за кілька годин після вашого дзвінка. Незалежно від тяжкості пошкоджень, компанія запропонує рішення та надаємо швидку та зручну послугу, щоб допомогти вам вийти зі складної ситуації.

Продаж пошкодженого автомобіля такої компанії має багато переваг:

  • Швидкий продаж автомобіля. Звернувшись до компанії Shelby, ви зможете позбавитися автомобіля і отримати гроші вже до кінця дня. Вам не потрібно чекати на тижні, щоб знайти покупця для вашої пошкодженої машини.
  • Мінімум зусиль. Все, що вам потрібно зробити, щоб продати свій автомобіль швидко і без зусиль, - зателефонувати до компанії, дочекатися оцінювача та укласти договір. Вам не потрібно розміщувати оголошення, оновлювати їх, спілкуватися з безліччю потенційних покупців та торгуватися з ними.
  • Не потрібно дбати про вивезення автомобіля. Компанія-покупець сама організує евакуацію автомобіля на свою стоянку та оплачує всі витрати.
  • Вам не потрібно обмінюватися документами під час продажу. Цим займається компанія-покупець.

Як бачите, звернення до компанії, що займається викупом пошкоджених автомобілів, - це можливість швидко і без зайвих зусиль продати автомобіль, який вже не може бути відремонтований. 

Продаж пошкодженого автомобіля фізичній особі

Покупця можна знайти, розмістивши оголошення про продаж на сайтах оголошень про продаж автомобілів. Для цього вам знадобляться фотографії машини, опис усіх поломок та несправностей, а також вказівка контактних даних та ціни. Далі вам залишається лише чекати на дзвінки потенційних покупців і домовлятися про зустріч.

На відміну від попереднього способу такий варіант продажу дає вам можливість отримати трохи більше грошей, але не факт. Ви є власником та вільні встановлювати ціну, яку вважаєте доречною, та спробувати продати автомобіль за більшою вартістю.

Продаж автомобіля після ДТП самостійно може бути витратним та незручним:

  • Довгий термін реалізації. Можуть пройти тижні або навіть кілька місяців і навіть роки, доки ви знайдете покупця, зацікавленого у покупці вашого пошкодженого автомобіля.
  • Відповідальність за підтримання оголошення актуальним та регулярне його оновлення, щоб не втрачати потенційних покупців.
  • Виділення часу на переговори з потенційними покупцями та огляд автомобіля.

Продаж автомобіля, що потребує серйозного ремонту, складніший, ніж продаж автомобіля у справному стані. Покупець бачить пошкодження та усвідомлює значущість несправностей, що може стати причиною відмови від покупки або для торгів або навіть відмови приймати рішення.

  • Необхідність самостійного оформлення документів на автомобіль.
  • Проблеми з евакуацією автомобіля до покупця.
  • Витрати на розміщення, оновлення, оформлення документів, виклик евакуатора та інші витрати.

Продаж пошкодженого автомобіля самостійно вимагає часу, наявності терпіння та готовності вирішити безліч питань: від спілкування з потенційними покупцями та домовленості про ціну до оформлення документів та організації евакуації. 

Продаж авто на розбирання

Продаж автомобіля на розбірку - варіант, який дозволить вам отримати максимальну суму грошей за пошкоджений автомобіль, незважаючи на його аварійний стан. Як власник автомобіля, ви знаєте, що запчастини коштують дорого. Чому б вам не скористатися цим?

Якщо у вас є час, знання і ви готові докласти зусиль, то можете продавати ваш автомобіль розібравши його на запчастини самостійно. Таким чином, ви зможете отримати до 70% від вартості непошкоджений автомобіль. Якщо часу немає і вам терміново потрібні гроші, або ви просто не хочете морочитися з величезною кількістю запитань, пов'язаних з продажем автомобіля, то краще скористатися послугою здати автомобіль на розбирання в компанії з автовикупу.

Утилізація або здавання на металобрухт

Якщо ваш автомобіль в аварійному стані і ніхто не бажає його купити навіть фірми, що спеціалізуються на викупі битих машин, тоді єдиний вихід – утилізація чи здавання на металобрухт. Хоч і сума, яку ви отримаєте, не буде великою, але все ж таки краще, ніж зберігати марну машину в гаражі.

Здача автомобіля на брухт дозволить вам отримати невелику суму. Однак оплата буде здійснюватися за загальними тарифами на кольорові та чорні метали, які на даний момент не дуже високі. від 20 до 150 гривень за кілограм, залежно від виду металу. Врахуйте, що вам доведеться заплатити за евакуатор, який доставить автомобіль на розбір металобрухту, тому сума може бути невелика.

Тому у випадку, коли ви не зможете продати автомобіль за нормальною ціною, вигіднішим рішенням буде утилізація. За новими правилами, здавши автомобіль на утилізацію дилера, ви можете отримати значну знижку на покупку нового автомобіля. Розмір знижки залежатиме від типу транспортного засобу та може становити до 1800 тис. гривень. Однак врахуйте, що утилізація автомобіля не є безкоштовним процесом, і вам доведеться заплатити певну суму за це.

Отже, які висновки можна зробити? Аварійний автомобіль не є марним мотлохом. Завжди є можливість продати його та повернути частину грошей, які були витрачені на його покупку. Варіантів для цього достатньо, і тепер ви знаєте, що вам знадобиться під час вибору будь-якого з них. Залишається тільки вирішити, яку саме стратегію ви хочете вибрати – швидкий продаж автомобіля за низькою ціною або більш довгий процес продажу запчастин з вищою вартістю.

Нагадаємо: Сьогодні найкращий час для продажу авто