Mane

Чому володіти старим автомобілем невигідно

Чому володіти старим автомобілем невигідно
Shelby
15-11-2023

В Україні пропонується запровадити заборону на ввезення автобусів та вантажних автомобілів старше 5 років на митну територію країни та їх використання у вільному обігу. Пропозиція була внесена народним депутатом Дмитром Святашем та озвучена у проекті закону, зареєстрованому у Верховній Раді України наприкінці літа 2023 року.

Головна мета такої заборони – зменшити кількість старих автобусів та вантажівок, щоб знизити негативний вплив транспорту на довкілля та здоров'я громадян України. Автор законопроекту також вважає, що це дозволить стимулювати розвиток національної автобудівної промисловості. У запропонованому законопроекті збережено старі обмеження на ввезення легкових автомобілів – вони не повинні бути старшими за 8 років. Для автомобілів спеціального призначення та колісних тракторів для перевезення напівпричепів такий віковий бар'єр не встановлюється. Крім заборони на ввезення, також пропонується внести зміни до податкового законодавства, запровадивши нові ставки податку для власників транспортних засобів під час першої реєстрації та проходження технічного огляду відповідно до віку автомобіля.

Якщо цей законопроект ухвалять, то легкові автомобілі при реєстрації будуть обкладатися не лише акцизним збором та митом, а й збільшеною ставкою транспортного збору. Ставки залежатимуть від віку автомобіля та об'єму двигуна. Наприклад, при реєстрації легкового автомобіля, який перебуває в експлуатації до 5 років, власникові доведеться заплатити суму, що варіюється від 500 до 1000 гривень за кожні 100 кубічних сантиметрів об'єму двигуна. Якщо автомобіль старший за 5 років, то ставка зростає до 1000-2000 гривень за 100 см3. Реєстрація нового автомобіля коштуватиме набагато дешевше – від 3 до 40 гривень за 100 см3 залежно від обсягу двигуна. Загальна кількість ступенів ставок дорівнюватиме шести.

Якщо законопроект буде прийнято, це може призвести до скорочення попиту на легкові автомобілі, що були у використанні, через збільшення транспортного збору при проходженні технічного огляду. Це означає, що власники старих автомобілів будуть змушені платити більше за їхню експлуатацію.

Якщо у вас є старий автомобіль і ви хочете позбутися його у зв'язку з можливою забороною на ввезення або високими податками, зверніться до нашої компанії з автовикупу. Ми спеціалізуємося на викупі вживаних автомобілів та пропонуємо зручні умови для швидкого та безпечного продажу. Наша команда експертів оцінить ваш автомобіль та запропонує вам чесну та конкурентоспроможну ціну. Ми працюємо з автомобілями будь-яких марок та моделей, незалежно від їхнього стану. Більше того, ми готові викупити автомобілі, які вже не проходять технічного огляду або потребують великого ремонту.

Продаж автомобіля через автовикуп – це швидкий і безпечний спосіб позбутися старого транспортного засобу. Наші фахівці організують всю необхідну документацію, щоб угода пройшла максимально просто та прозоро для вас. Ми пропонуємо вигідну пропозицію та гарантуємо чесність та професіоналізм у кожній угоді. Наша мета – полегшити вам процес продажу та допомогти вам отримати гроші за ваш автомобіль без зайвого клопоту та затримок. Зробіть правильний вибір та продайте свій старий автомобіль надійним та перевіреним способом. Отримайте максимальну ціну за власний транспортний засіб. Ми будемо раді допомогти вам!